Excite

Elektrische MINI scooter gepresenteerd op Parijse motorshow

MINI is met een wel heel opvallende innovatie gekomen tijdens de Parijse motorshow van 2011. De nieuwste toevoeging aan de collectie is de elektrische scooter, de MINI scooter E Concept. Deze scooter wordt precies 10 jaar na de onthulling van de eerste moderne MINI gedaan.

De nieuwe elektrische scooters zijn ontworpen door Adrian van Hooydonk van BMW en zijn op verschillende dingen geïnspireerd. Zo is er de scooter die duidelijk zijn inspiratie vindt in de mode van de jaren ’60. Deze scooter werd gisterenavond ook nog onthuld tijdens een exclusief feest in Londen. Op deze scooter vind je onder meer de Engelse vlag en veel chroom en leer.

Een andere scooter laat vooral details uit de MINI E zien. Deze scooter zal op de Motorshow in Parijs getoond worden. Ook laat men dan een sportieve versie van deze wagen zien. Daarvoor is onder meer gebruik gemaakt van een felle kleur groen.

De scooters zijn speciaal ontworpen voor de stedelijke jongeren van nu. Uiteraard is er gedacht aan het gebruik van een smartphone als sleutel. Op die manier heb je ook direct navigatie, communicatie en entertainment op de scooter.

De scooter wordt aangedreven door een elektrische motor. De energie komt vanuit een lithium-ion batterij. Die kan via ieder stopcontact worden opgeladen. Wat de nieuwe scooters moeten gaan kosten is nog niet bekend.

Afbeelding: MINI

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021