Excite

Tips voor de aanschaf van elektrische fietsen

Een paar jaar geleden waren elektrische fietsen nog onbetaalbaar, maar tegenwoordig worden ze steeds mooier én voordeliger. Overweeg je ook om er één te kopen? Dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Dat begint bij de besturing van de motor: wil je dat met een hendel of een knop doen?

Accu

Het belangrijkste onderdeel van elektrische fietsen is de accu. Die moet van goede kwaliteit zijn, anders heb je niet lang plezier van je fiets. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een NiMH accu. Dit is een relatief voordelige accu. Deze accu is echter wel wat zwaarder en kan minder goed tegen extremere temperaturen. Een alternatief is de Li-ionbatterij. Deze is veel lichter, mag helemaal ontladen worden en heeft een lange levensduur. Wel is deze batterij duurder. Informeer altijd bij de verkoper hoeveel kilometer er ongeveer op een accu gereden kan worden, voordat deze weer opgeladen moet worden. Als je kleine ritjes rijdt, dan kun je mogelijk ook volstaan met een wat lichtere accu. Rijd je vaak lange tochten, dan kan het praktisch zijn om een accu te hebben die langer mee gaat.

Frame en mogelijkheden

Een elektrische fiets heeft veel overeenkomsten met een gewone fiets. Ook hier moet je kijken naar iets dat goed zit, comfortabel is en de mogelijkheden biedt die je zoekt. Probeer een fiets altijd uit voor je deze koopt. Let hierbij op of je prettig zit, of je goed bij de grond kunt en of de fiets erg zwaar is of niet. Een zware fiets kan onpraktisch zijn. Let ook op de kwaliteit van onder andere het zadel en de banden.

Lichte accu, mooie fiets

Elektrische fietsen zagen er een aantal jaar geleden nog wat belegen uit, maar met de lichte accu's van tegenwoordig, ogen ze juist heel vlot. Je hoeft je daarom ook niet meer te schamen voor een elektrische fiets. Natuurlijk blijft het handig om goed te kijken naar een model dat je aanspreekt. Dan weet je zeker dat je er lang plezier van hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021