Excite

Elektrische auto's worden extra voordelig

Een elektrische auto rijden wordt binnenkort extra voordelig. Uit verschillende bronnen blijkt dat de regering met Prinsjesdag bekend zal maken dat eigenaren van elektrische auto’s de eerste twee jaar geen bijtelling hoeven te betalen.

Op deze manier kan de regering het milieuvriendelijk rijden een stuk aantrekkelijker maken. Na de eerste twee jaar zal de bijtelling overgaan in een – nog steeds erg aantrekkelijk – tarief van zeven procent. Op dit moment is het laagste tarief voor schone auto’s 14%.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer de nieuwe regeling in zal gaan. Voor de consument is er ook nog niet zo heel veel keus: er zijn namelijk nog helemaal niet zoveel elektrische auto’s op de markt. De stimulerende maatregel zal dus eerst stimulerend moeten werken voor autofabrikanten, zodat zij meer elektrische modellen op de markt brengen.

Nieuwe elektrische modellen zouden een stevige concurrentie vormen voor de hybride modellen die op dit moment in Nederland sterk aan populariteit winnen, de Honda Civic en de Toyota Prius. Deze auto’s rijden deels op elektriciteit, maar worden hierin ondersteund door een motor.

Overigens is de geplande maatregel niet de enige maatregel die de overheid genomen heeft om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Eerder werd al bekend gemaakt dat er voor elektrische auto’s geen BPM betaald hoeft te worden tot 2018. Tot nu toe lijkt die maatregel erg succesvol; er komen steeds meer ‘groene’ auto’s op de Nederlandse wegen!

Afbeelding Flickr account lg_rivas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020