Excite

Elektrische auto’s kunnen prima tegen kou

Het wordt algemeen gedacht dat elektrische auto’s niet goed tegen de kou kunnen. Dat argument wordt door veel liefhebbers van ‘gewone’ auto’s gebruikt. AllCarsElectric.com wilde weten of dit nu écht zo was en nam de proef op de som.

Voor de test werd een Tesla Roadster meegenomen naar het Engelse platteland, waar het inmiddels extreem koud was. De temperatuur kwam amper boven het vriespunt uit, maar in de Roadster was het prima warm te krijgen. De volledig elektrische verwarming leverde genoeg hitte om het een beetje gezellig te maken. Omdat de Tesla Roadster door hetzelfde team ook al eens in normale omstandigheden getest was, was een vergelijking makkelijker te maken.

Tijdens het testweekend werden diverse ritten gemaakt, ook tijdens heftige sneeuwbuien en extreme kou. Ondanks die barre weersomstandigheden, kreeg de auto nergens last van. De auto bleef goed op de weg liggen, kon prima verwarmd worden en reed op 140 kWh ruim 700 kilometer.

Hoewel het testteam echt al het mogelijke heeft gedaan om een verschil te vinden tussen het verbruik in normale omstandigheden en het verbruik in koude omstandigheden, is dit niet gelukt. Tenminste, één uitzondering daargelaten: nadat het ’s nachts steenkoud geweest was, was de achterklep dichtgevroren. Het kostte een paar uur voor dit probleempje weer opgelost was. Maar motorisch gezien bleek deze Tesla prima tegen de kou te kunnen, misschien zelfs nog wel beter dan de standaard auto’s!

Afbeelding: Flickr, FrankH

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021