Excite

Elektrische auto's eindelijk populair

Buiten de Mitsubishi i-Miev en de Nissan Leaf zijn er twee andere elektrische auto's genomineerd voor auto van het jaar. Het gaat om de Citroën C-Zero en de Peugeot i-On. Deze zijn echter technisch gelijk aan de Mitsubishi en tellen daarom als één kandidaat.

Het is niet ongewoon dat meerdere auto's als dezelfde auto tellen. Sommige fabrikanten brengen een zelfde auto op de markt, maar veranderen het label op de auto. Met dit als enige verschil - en vanzelfsprekend de prijs op de markt - is er geen reden om twee dezelfde auto's dubbel te nomineren.

Vorig jaar werd de Volkswagen Polo verkozen tot auto van het jaar. Op 29 november zal bekend worden welke auto hem opvolgt in 2010. De auto van het jaar kan voor het eerst een elektrische auto zijn. Op 1 november wordt het aantal genomineerde auto's nog teruggebracht tot zeven.

Met zeven eindkandidaten is het de vraag of één van de twee elektrische auto's het redt tot de finish. De ANWB heeft in elk geval de eerste 41 kandidaten aangewezen. Het is dus wachten op de volgende selectie en daarna de uitslag.

Afbeelding: Mitsubishi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020