Excite

Elektrische auto voorlopig onbetaalbaar

Langzaam maar zeker raakt de benzine op en moeten we overstappen op andere vormen van vervoer. De elektrische auto lijkt daarbij de meest logische keuze te zijn. Hoewel de kekke automobieltjes nu alleen nog te betalen zijn met een flinke bak overheidssubsidie, denken topmannen in de mondiale auto-industrie dat de elektrische auto over vijf jaar voor een haalbare prijs te kopen moet zijn. Zonder overheidssteun.

Dit blijkt uit een onderzoek dat advies- en accountantsbureau KPMG vorige week openbaar maakte. Hoewel er veel vraag naar milieuvriendelijke auto’s is, hebben veel mensen toch nog hun twijfels bij de elektrische auto. De actieradius van een elektrische auto is heden ten dage nog een stuk kleiner dan die van een auto met een reguliere aandrijving. Ook moet de veiligheid en betrouwbaarheid van de elektrische auto nog bewezen worden.

Volgens Bernd Pichler, topman van Volkswagen, blijft er voorlopig veel vraag naar hybride auto’s. Dit zijn auto’s met een gewone aandrijflijn die ondersteuning krijgen van een elektromotor. 94 procent van zijn collegae is dezelfde mening toegedaan.

Toch denkt 77 procent van de topmannen dat er ook een sterke groei gaat zijn in het aantal elektrische auto’s dat verkocht gaat worden, ondanks het feit dat het aandeel in de totale autoverkoop nog steeds gering is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker wbaiv

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020