Excite

Elektrische auto rijdt 1 op 2000!

Zuinig en milieuvriendelijk rijden wordt steeds belangrijker. Zo belangrijk zelfs, dat er wedstrijden worden gehouden in wie met de minste brandstof te verbruiken over de eindstreep kan komen. Tijdens de Éco Marathon in Wallonië werd duidelijk dat elektrisch rijden toch echt de meest zuinige optie is.

De marathon werd op 3 juli in Rebecq gehouden. Absolute topper was een voertuig met de naam Flash van het Franse Lycée Mongy uit Marcq-en-Baroeul. We praten dan ook niet meer op 30 kilometer op een liter brandstof, maar over een dikke 2000! Hierbij moet wel gezegd worden dat het gaat om het equivalent van een liter brandstof: de Flash maakt namelijk gebruik van een elektromotor.

Ook de tweede tot en met de vijfde plek werden bezet door elektrische voertuigen. Pas op plaats zes komen we een dieselmotor tegen, die het met 685 kilometer op een liter benzine ook best aardig deed. Het team dat de Bel’Go maakte heeft aangekondigd volgend jaar aan de start te verschijnen met een beter presterende verbrandingsmotor. Het is echter nog maar zeer de vraag of ze daarmee hun elektrische broeders naar de kroon kunnen steken.

De sceptici kunnen inmiddels wel inpakken, want de elektrische auto is een stuk zuiniger dan enige andere vorm van voortbeweging. En dan te bedenken dat de techniek eigenlijk nog maar in de kinderschoenen staat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020