Excite

Elektrische auto laten klinken als een ruimteschip

Elektrische auto's zijn de toekomst. Maar ook al een beetje het heden. En dat is een goede zaak. Voor het milieu vooral. Maar elektrische auto's hebben een probleem: ze zijn erg stil. Qua overlast geen probleem, maar niemand hoort de auto's aankomen. Dat kan voor veel gevaar op de weg zorgen. HALOsonic External Sound Synthesis komt met een oplossing: zorg dat er toch geluid uit de auto komt.

HALOsonice External Sound Synthesis heeft een systeem ontwikkeld dat er voor zorgt dat geluid synchroon loopt met de motor. Er zijn veel mogelijkheden, want je kunt natuurlijk elk geluid aan je auto geven. De keuze is reuze, zullen we maar zeggen. Zo is het mogelijk je elektrische auto te koppelen aan het geluid van een Aston Martin V8, een Ferrari V12 of de viercilindermotor van een Alfa Romeo. Ook is het mogelijk om het geluid van een stijgend en dalend ruimteschip te installeren. Dat is uiteraard het coolste!

In België is het bedrijf Electrawind er in geslaagd om een oude Audi om te bouwen tot een milieuvriendelijke auto. De Audi deed mee aan de 24-uursrace van Moeskroen en liep op dierlijk vet. Het werkt volgens Electrawind hetzelfde als biobrandstof, behalve dan dat het dierlijk vet constant op 90 graden gehouden moest worden. Anders stolde het vet in de leidingen en dat zou een zeer onbruikbare motor opleveren.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020