Excite

Elektrische Audi gaat R4 heten

De Audi e-tron is een bijzondere auto. Heel erg Audi qua rijgedrag, heel erg Audi qua design, maar uitgevoerd met een volledig elektrische motor. De elektrische sportwagen doet een beetje hetzelfde als de inmiddels bekende Tesla Roadster. Maar dan dus van Audi. De Audi e-tron gaat in productie en zal onder de naam Audi R4 op de markt komen.

Met de benaming R4 geeft Audi al aan waar ze de elektrische sportwagen positioneren. Hij zal komen tussen de TT en de Audi R8. De '4' slaat naar alle waarschijnlijkheid ook op het aantal cilinders in de motoren die optioneel worden. De Audi R4 is in eerste instantie een elektrische auto, maar kopers krijgen naar alle waarschijnlijkheid ook de keuze om andere motoren in de hele mooie sportauto te laten plaatsen.

Qua prestaties doet de elektrische motor het overigens al best goed. De Audi R4 zal onder de zes seconden naar de honderd kilometer per uur optrekken. Dat mag ook wel, met meer kracht dan de 248 pk die in de Tesla Roadster is gebouwd. Het beste valt de auto te vergelijken met TT 2.0 TSFI. Het bereik van de accu's zal liggen rond de 250 kilometer. Dat is al heel behoorlijk voor een sportwagen.

Afbeelding: Autoblog.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020