Excite

Elektrisch motorrijden

Een elektrische motor is binnen twee uur opgeladen en klaar voor gebruik. De elektrische motor is ‘highway legal’ dus het is gewoon een echte motor waarmee je de snelweg op kunt. Een groot voordeel van een elektrische motor is natuurlijk dat je geen wegenbelasting meer hoeft te betalen, maar er zijn meer voordelen.

Nog een groot voordeel, of volgens sommigen een nadeel – het is maar hoe je het bekijkt, is het feit dat de motor stil is. Als je het geen probleem vindt om zonder het geplof van explosies onder je kont weg te rijden, dan kun je net zo goed een elektrische motor nemen. Ook heeft de motor geen uitstoot van schadelijke gassen. Hierdoor zien we steeds meer elektrische motoren, want mensen worden steeds milieubewuster.

Verschillen motorfabrikanten brengen de elektrische motor uit, zoals Vectrix. De elektrische motor van Vectrix heeft volgens de fabrikant alle voordelen van een normale benzinemotor. De motor heeft een topsnelheid van 105 km/u en de snelle acceleratie maakt hem tot een makkelijk te gebruiken voertuig. Het versnellen en afremmen van de motor gebeurt met een simpele verdraaiing van de gashandle.

Naast Vectrix, houden veel andere motorfabrikanten zich ook bezig met het ontwikkelen van elektrische motoren. Zo heeft Roehr Motorcycles naar eigen zeggen nu de snelste elektrische motor ontwikkeld: de eSuperBike. De motor zou een topsnelheid behalen van circa 220 km/u. Ook het bekende merk Honda heeft al een elektrische motor, de EV-Cub. Het spreekt bij de meeste mensen misschien nog niet zo tot de verbeelding, een elektrische motor, toch doet deze tegenwoordig niet meer onder voor een gewone en heeft elektrisch rijden veel voordelen.

Afbeelding: Wikimedia Commons, gebruiker Tom Raftery

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020