Excite

Eindelijk opvolger voor Saab 9-5

Normaal gesproken hoeven liefhebbers niet zo lang te wachten op een nieuw model, maar Saab maakt het graag spannend en liet Saab-rijders en andere belangstellenden maar liefst 12 jaar wachten op de opvolger van de Saab 9-5.

In ieder geval is het lang wachten zeker beloond, nu blijkt dat het nieuwe model niet alleen een stuk groter wordt, maar ook een waardige concurrent wordt voor auto’s als de Audi A6, de Mercedes E-Klasse en de 5-serie van BMW.

De nieuwe uitvoering biedt dan ook meer dan voldoende kofferruimte (ruim 500 liter) én voldoende ruimte voor passagiers op de achterbank. Er wordt zelfs al geopperd dat dit nieuwe model helemaal geen gekke chauffeurslimousine zou zijn. Voorlopig wordt de nieuwe wagen in ieder geval nog gemaakt voor de gewone consumentenmarkt.

Ook onder de motor kan deze nieuwe versie rekenen op een behoorlijke verbetering. De wagen wordt geleverd met een 1.6, 2.0 of 2.8 benzinemotor. Respectievelijk levert dit 160, 220 en 300 pk.

Hoewel de nieuwe Saab enigszins geïnspireerd is op de Opel Insigna, hebben de ontwerpers er toch hard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe Saab geen eenvoudige kopie is. Overal kun je dan ook echt eigen kenmerken van de wagen zien, die je bij Opel niet terugvindt.

Lijkt de nieuwe Saab je wel wat? Dan zul je nog even moeten wachten. De wagen zal waarschijnlijk pas in april 2010 op de markt komen. Wel kun je hem tussen 17 en 27 september vast gaan bekijken op de IAA in Frankfurt!

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020