Excite

Eerste Nano's de weg op!

Het lange wachten van de Indiërs wordt eindelijk beloond: vorige week zijn de eerste Tata Nano’s van de band gerold. Het eerste exemplaar werd tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan douanebeambte Ashok Raghunath Vichare.

De man bestelde één van de duurste versies van de Tata Nano, namelijk de LX-versie. Hij was er erg blij mee en maakte meteen een eerste bijzondere rit: met het hele gezin naar de hindoetempel om de auto te laten inzegenen!

Al vanaf de eerste aankondiging van de Tata Nano werden de wagentjes als zoete broodjes verkocht. De eerste serie bestond uit 100.000 exemplaren, die door middel van een loterij werden toegewezen aan de nieuwe eigenaars. Hoewel Tata hard doorbouwt aan de nieuwe modellen, om zo aan de enorme vraag te kunnen voldoen, duurt het nog even voor de fabrikant op volle sterkte kan gaan produceren. Vanwege problemen met landonteigening die nodig was voor de bouw van een speciale Nano-fabriek, moeten de wagentjes eerst nog gebouwd worden in een oude fabriek van Tata, waar ook hun andere modellen geproduceerd worden.

Voorlopig wordt de Nano alleen voor de Indische markt gebouwd. Toch wordt er achter de schermen al hard gewerkt aan een Europese versie, waarvan inmiddels al een proefmodel gepresenteerd is. Wanneer die auto ook daadwerkelijk te koop zal zijn is nog niet duidelijk.

Bekijk foto's van de Tata Nano

Afbeelding: Flickr account aruinathan

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020