Excite

Eerste gezinsauto op zonne-energie

Studenten van de TU Eindhoven maken de eerste gezinsauto op zonne-energie. In de auto is plaats voor vier personen en de studenten hebben haar “Stella” genoemd. Met de auto starten de studenten in oktober aan de World Solar Challenge in Australië. Het is voor het eerst dat de Technische Universiteit Eindhoven meedoet aan de race voor auto’s op zonne-energie.

Zonne-energie

De gezinsauto op zonne-energie is gemaakt van carbon en aluminium om hem zo licht mogelijk te maken. Het dak van de auto is volledig gemaakt van zonnepanelen. Op een normale dag wekken de panelen meer energie op dan er verbruikt wordt. Het overschot aan elektriciteit wordt opgeslagen in een set batterijen die ook aan boord van de auto zitten. Voor als het een dagje minder mooi weer is.

World Solar Challenge

Aan de gezinsauto op zonne-energie hebben in totaal dertig studenten meegewerkt van verschillende studierichtingen. Het project heeft een jaar geduurd. Stella is de enige gezinsauto die meedoet aan de World Solar Challenge. De studenten doen mee aan de nieuwe cruiser klasse, waarbij zowel snelheid als gebruiksvriendelijkheid worden meegeteld in het eindklassement.

Op de markt

Het eerste model van de studenten van de TU Eindhoven haalt een gemiddelde snelheid van zeventig kilometer per uur. Het is de bedoeling dat de Stella in de toekomst ook echt op de markt komt voor particulieren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021