Excite

Eerste foto's Mercedes BLS

Hoewel er natuurlijk heel wat moois te vinden is in de huidige catalogus van Mercedes, probeert het Duitse merk toch te innoveren. Vooral een groter aandeel in het C-segment lijkt een wens te zijn van Mercedes. Autoweek heeft de eerste spyshots van een nieuw model, de BLS!

Het lijkt erop dat de BLS een klein model gaat worden en op de markt wordt gebracht als een compacte CLS. De BLS wordt een vierdeursmodel en staat op hetzelfde voorwielaangedreven platform als de nieuwe A-klasse.

De grootste concurrent voor de BLS lijkt de nieuwe A3 van Audi te worden die straks ook als vierdeurs te koop is. Hoewel ook de 1-serie van BMW in hetzelfde segment opereert, zal die enkel als tweedeurs op de markt komen. De BLS krijgt waarschijnlijk dezelfde aandrijflijn en motoren als de nieuwe A-klasse. Volgens geruchten zou er ook een versie komen die onder handen is genomen door huistuner AMG. Die zou ruim 270 pk onder de motorkap hebben, wat natuurlijk niet mis is voor een (relatief) kleine auto.

Wanneer de BLS gepresenteerd wordt, is nog niet bekend. Het lijkt er echter niet op dat het model voor 2013 bij de dealer staat.

Foto’s van de nieuwste telg in de Mercedes familie zijn op de website van Autoweek te bekijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021