Excite

Een vouwfiets neem(t) je overal mee naar toe!

Een standaard maat fiets is lastig mee te nemen. Ze nemen veel ruimte in en zijn zwaar. Een vouwfiets is vaak een veel slimmere keuze.

Je ziet het elke dag wel in treinen, mensen die naar hun werk gaan en een vouwfiets bij zich hebben. Ze stappen de trein uit, klappen de fiets open en fietsen het laatste stuk naar hun werk. Heel handig! Een normaal formaat fiets is te zwaar en te groot, en in het openbaar vervoer moet je betalen om je fiets mee te mogen nemen. Zo niet voor de vouwfiets, als je deze opklapt mag hij gratis mee. En omdat ze de fiets altijd bij zich hebben is de kans dat hij gestolen wordt ook minimaal.

Niet alleen tijdens het reizen naar je werk, ook tijdens de vakanties kan een vouwfiets uitkomst bieden. In veel gevallen wordt de caravan of boot al helemaal afgeladen met tassen en voorraden met eten en is er vaak geen plaats meer voor een fiets. De vouwfiets klap je op en neem je eenvoudig mee! Dus ook tijdens je vakantie hoef je geen concessies te doen.

Vouwfietsen zijn relatief gezien duur. Voor een gemiddeld model betaal je 1000 euro. Het aanbod tweedehands modellen is groot, dus het is altijd het overwegen waard om naar een speciaalzaak te gaan voor een goed onderhouden tweedehands model. Voor mensen die moeite hebben hun evenwicht te bewaren is er ook een prima oplossing, er zijn vouwfietsen met drie wielen.

Afbeelding: Flickr account J Sam

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020