Excite

Een opvouwfiets: snel en efficiënt op pad

Hoe kiezen we de meest geschikte opvouwfiets, en op wat moeten we letten om zo lang mogelijk van onze fiets te kunnen genieten?

Wat is een goede opvouwfiets?

Een opvouwfiets kunnen we in mekaar klappen zodat hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Hij is dan ook erg handig om te gebruiken voor het woon- en werkverkeer of om ons te verplaatsen in de stadscentra. Een opvouwfiets past perfect in de koffer van onze wagen. Met onze opvouwfiets kunnen we parkeerkosten uitsparen en we kunnen hem zelfs meenemen op bus, tram of trein.

Waarom kies je voor een opvouwfiets?

Waarvoor zal je jouw opvouwfiets gebruiken? Zal je hem vooral met de auto meenemen of maak je vaak gebruik van het openbaar vervoer? Dan moet onze opvouwfiets voldoende rijcomfort bieden en compact zijn. Voor kortere afstanden is dit minder belangrijk en kan je altijd een gewone fiets gebruiken.

Een opvouwfiets moet ons 'passen'

Net als dat bij een klassieke fiets het geval is, moet ook een opvouwfiets aan onze lichaamslengte aangepast zijn. Kies voor een stabiele en ergonomische opvouwfiets, dat zal rugpijn en andere lichamelijke ongemakken voorkomen.

Extra tips voor de aankoop van een opvouwfiets

  • Gewicht: hoe lichter en compacter onze opvouwfiets, hoe gemakkelijker verplaatsbaar.
  • Aandrijving: kies voor een aandrijfriem. Dat weegt minder en vraagt minder onderhoud.
  • Richtprijs: Een standaard opvouwfiets zonder veel extra's hebben we al vanaf 149 euro.
  • Lange afstanden?: Ben je van plan om met je opvouwfiets langere afstanden af te leggen, kies dan voor meer fietscomfort. Dan varieert het prijskaartje tussen 249 en 500 euro.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020