Excite

Een nieuwe motor kopen

Een nieuwe motorfiets kopen is tegelijkertijd enorm leuk en ontzettend spannend. Want wat als je nieuwe speeltje je niet bevalt? Vandaar dat het handig is om die aanschaf een heel weloverwogen beslissing te laten zijn. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten.

Ten eerste is een belangrijke afweging of je echt voor een nieuwe motor gaat of dat het toch een occasion wordt. Bij een nieuwe motor weet je zeker dat alles het doet zoals de fabrikant het bedoeld heeft. Daarnaast ben jij degene die hem de eerste paar duizend kilometer inrijdt, dus je weet zeker dat dat goed is gebeurd.

Aan de andere kant is bij een occasion de kop er al af, en zijn de kosten dus een stuk lager. Wanneer je een tweedehands motor bij een dealer koopt, mag je ook gewoon verwachten dat deze technisch in goede staat is.

Bedenk ook heel goed wat je met je motor gaat doen. Elke dag naar je werk op een supersport is misschien heel blits, maar het kan comfortabeler. Lekker bochtjes sturen op een Harley is daarentegen ook niet ideaal. Kies je motor dus uit op wat je ermee gaat doen.

Belangrijk is natuurlijk dat jij en je motor bij elkaar passen. Als je wat kleiner bent, koop dan bij voorkeur niet een te grote motor en vice versa. Het allerbelangrijkste is echter dat wanneer je op je nieuwe motor stapt, je een klein glimlachje niet kan onderdrukken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker f650biker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020