Excite

Een nieuwe motor die bij je past

Wanneer je een nieuwe motor gaat aanschaffen kan het aantal keuzes verstikkend werken. Want aan verschillende typen en merken motoren geen gebrek. Bedenk dus van te voren goed wat je bedoeling met de motor is. Wanneer je op de motor van en naar je werk wil, is het goed om eens te kijken naar commuter bikes. Dit zijn motoren die ontworpen zijn voor goedkoop woon-werkverkeer en relatief goedkoop zijn in het onderhoud. De motor heeft weinig opwarming nodig en is daarom heel geschikt voor korte ritten.

Wil je juist veel kilometers maken en ben je iemand die graag mooie ritten uitstippelt? Dan kan je kiezen voor een sporttoerer. Het grote voordeel van deze motoren is dat de zithouding heel comfortabel is. Ook is er voldoende ruimte achter de bestuurder voor een passagier. Sporttoerers kunnen over lange afstanden vrij hoge gemiddelde snelheden aanhouden. Wie voldoende te besteden heeft kan zelfs kiezen voor handvatverwarming!

Dankzij programma's als Orange County Choppers van de welbekende Teutul familie, zijn customs ook in Nederland inmiddels gewild. Deze motoren hebben een minder comfortabele zithouding dan sporttoerers maar worden toch veel gebruikt om lange ritten te maken. Doordat de meeste customs zware V-twin motoren hebben doen ook de Suzuki's, Honda's en Kawasaki's denken aan Harley-Davidsons. Customs zijn geschikt voor echte liefhebbers die graag aan hun motor sleutelen, en het zeker niet erg vinden om op te vallen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sporty driver

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021