Excite

Een miljoen elektrische auto's in 2020

Stichting Natuur en Milieu en drie technische universiteiten van Nederland willen dat Nederlanders massaal overstappen op de elektrische auto. Dat moet dan gebeuren binnen nu en 2020, dus in iets meer dan tien jaar. Het doel is om in 2020 een miljoen elektrische auto's te laten rondrijden in Nederland. Dat staat in het plan dat Jan Peter Balkenende en Camiel Eurlings bij de opening van de AutoRAI gepresenteerd krijgen.

Het plan bestaat uit meerdere onderdelen. Zo staat er in dat het elektrisch rijden (het 'nieuwe' nieuwe rijden) aantrekkelijker gemaakt moet worden met belastingvoordelen. Ook moeten er experimenten komen om te zien welke accu's het beste zijn en waar het beste oplaadpunten kunnen komen in Nederland. Kortom, iedereen aan de accu!

Naar verwachting rijden er komend jaar zo'n tweeduizend elektrische auto's in Nederland. Met behulp van een Formule E-team, dat bestaat uit wetenschappers, politici, milieuorganisaties en bedrijven, moet dat aantal stapsgewijs opgebouwd worden naar een miljoen. Uiteindelijk is het beter voor het milieu en zijn de consumenten goedkoper uit, dus het klinkt als een briljant plan!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020