Excite

Een hovercraft van Volkswagen?

Als je aan het merk Volkswagen denkt, dan denk je waarschijnlijk aan degelijke, Duitse auto’s. Als het aan de Chinese ontwerper Yuhan Zhang ligt, denken we binnen afzienbare tijd ook aan milieuvriendelijke hovercrafts.

De 21-jarige Chinees maakte een ontwerp voor de Car Design Awards in China. Van Volkswagen kregen de deelnemers de opdracht om een Chinees off-road voertuig te ontwerpen, die het ruige landschap van het land zonder problemen kan bedwingen. Dat liet Zhang zich geen tweede keer zeggen en hij kwam op de proppen met het Volkswagen Aqua Concept, een hovercraft die inderdaad geen enkel probleem lijkt te hebben met eender welk landschap dan ook.

Uiteraard moest het ontwerp ook nog eens groen zijn. Ook daar heeft Zhang aan gedacht door het vliegende apparaat met verschillende schone motoren uit te rusten. De hoofdmotor, die ervoor moet zorgen dat de hovercraft blijft zweven, wordt van energie voorzien door waterstofcellen. Elektromotoren zorgen ervoor dat de Aqua Concept ook nog eens vooruit komt.

De kans is natuurlijk niet erg groot dat Volkswagen de Chinese hovercraft daadwerkelijk in productie gaat nemen. Het ontwerp zou wel in de lijn van voertuigen passen die het Duitse automerk op dit moment verkoopt, maar de technieken die Zhang gebruikte bij zijn ontwerp zijn nog niet bepaald ingeburgerd. Daarnaast is er waarschijnlijk nog niet veel vraag naar een dergelijk voertuig. Maar leuk is het wel natuurlijk!

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021