Excite

Een Bentley, maar dan in stationswagen formaat

Kijk, het is vrij simpel. Een Bentley is een hele leuke auto. Niets mis mee. Straalt luxe uit, straalt rijkdom uit, straalt klasse uit. Mensen met geld en mensen met status rijden graag in een Bentley. Daarbij dient opgemerkt te worden, dat er nog nooit een Bentley is ontworpen in de uitvoering van een stationwagon. Dat doe je niet. Dat is vloek in de kerk. Een stationwagon is voor voetbalmoeders, hondenbezitters en mensen die met de auto op vakantie gaan. Niets voor Bentley-rijders, dus. Althans, zo concludeerden de Britten altijd. Maar de druk wordt opgevoerd.

In Italië bevindt zich een carrosseriebouwer met de naam Touring. Die Italianen weten wat design is. Ook hebben ze maling aan Britse grandeur. Dus heeft Touring een Bentley Continental GTC op de kop getikt en deze prachtige auto omgebouwd tot een Continental GT Shooting Brake. Oftewel, een vierpersoons-stationwagon met twee portieren en een schuine achterzijde. Gewoon omdat het kan. En omdat er zat mensen zijn die zowel een Bentley willen, als een stationwagon. Niet veel, want Touring verwacht er slechts zo'n twintig te produceren.

De Italianen tonen de omgebouwde Bentley tijdens de Autosalon in Genève. De Continental GT Shooting Brake is oorspronkelijk gebouwd voor een rijke klant. Maar omdat het er zo leuk uitziet, wil Touring er best nog een paar bouwen. Kost een hoop centen, maar dan heb je ook wat. Een Bentley waar je hutkoffers in passen. Of je golftassen. Een kudde Dalmatiërs. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt het in je Bentley stationwagon kwijt. En dat is eigenlijk toch ook wel weer heel stoer.

Afbeelding: Carstyling.ru

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021