Excite

Ducati Diavel: Dikke duivel met stijl

Ducati motorfietsen staan bekend om hun ranke, verfijnde ontwerpen. Deze huisstijl hebben de Italianen laten varen bij het bedenken van de nieuwe Diavel. Deze ‘duivel’ is een dikke naked bike geworden, die een sportieve rijervaring met een relaxte zithouding combineert.

Dik is een woord dat je goed kan gebruiken in het beschrijven van de Diavel: De dikke body doet een beetje denken aan die andere dikkerd, de Suzuki B-king. De dikke cilinderinhoud van 1200cc zorgt voor een dik vermogen van 162. Deze wordt op het asfalt overgebracht door een dikke achterband van 240 millimeter. Het buizenframe, paradepaardje van Ducati, is voor de gelegenheid ook wat dikker gemaakt.

Uiteraard is mooi dik niet lelijk. De ontwerpers hebben flink hun best gedaan om het geheel zo minimalistisch mogelijk te houden. Voetsteunen en handgreep voor bijrijder zijn subtiel weggewerkt, vieze lucht wordt door twee boven elkaar geplaatste pijpen naar buiten geblazen.

Het korte kontje is trouwens verrassend slank gehouden. Het achterlicht bestaat uit twee aan weerzijden gemonteerde led strips. Een kentekenplaat zou daartussen een doorn in het oog zijn, dus hebben de Italianen besloten om deze met een beugel aan de achterbrug te monteren, zodat hij achter het achterwiel lijkt te zweven.

Technisch komt de Diavel niets te kort. De computergestuurde gashendel, Traction Control en typische slipperclutch maken het een festijnom op de dikke duivel rond te rijden. Voor een kleine €20.000 zet je een nieuwe Diavel in de garage.

Afbeelding: Flickr, gebruiker desmodex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020