Excite

Donkervoort presenteert de D8 235E

Het is iets waar Nederland trots op mag zijn, de autofabrikant Donkervoort. Joop Donkervoort maakt al jarenlang prachtige sportwagens, die voldoen aan de allernieuwste technologische ontwikkelingen. Daar schept Donkervoort niet over op, hij bouwt gewoon mooie auto's. Zo ook zijn nieuwste creatie, de Donkervoort D8 235E. Een geweldige auto om te zien, volledig in de lijn van de fabriek. Zo worden de auto's van Donkervoort ontworpen, zo zien liefhebbers de auto's graag. De D8 235E is eigenlijk hetzelfde als de D8 210E, maar dan met een motorische update. Voor de echte liefhebber, dus.

Veel van de vernieuwingen in de D8 235E heeft Donkervoort te danken aan de deelname in de GT4-raceklasse. Daar kunnen nieuwe uitvindingen op motorisch gebied makkelijk getest worden. Zo ook de updates die in de D8 235E zijn gebouwd. Het komt er praktisch op neer, dat de D8 235E meer vermogen en meer koppel in de motor heeft zitten. Met name de reactietijd van de auto is verbeterd, wat significant betere prestaties oplevert. De Donkervoort genereert 250 pk, waarbij het koppel ten opzichte van de 210E stijg met zo'n dertig procent. Dat is een flinke vooruitgang.

Intern is het behoorlijk vernuftig wat Donkervoort heeft uitgehaald om de auto beter te maken. Zo is de uitlaat verbeterd, waardoor de auto beter ademt. Ook zit er een speciale katalysator en demper in de uitlaat, die de weerstand verbeteren. Mensen die al een D8 hebben, kunnen er voor kiezen om de auto te laten updaten tot een 235E. Ook kunnen nieuwe klanten direct de D8 235E kiezen. Hij is te verkrijgen in coupé als GT en in roadster formaat. Dus er is voor iedereen wat wils.

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021