Excite

Doe gezond, pak de fiets voor heerlijke fietstochten

Steeds vaker hamert de overheid erop dat mensen vaker gebruik moeten maken van het openbaar vervoer of de fiets. Dat zou ten goede komen aan het milieu. Maar fietsen is ook gezond en je komt op plaatsen waar je met de auto niet kunt komen! Er zijn zelfs complete fietstochten uitgestippeld waar je heerlijk kunt fietsen.

Door heel Nederland zijn er tal van routes waar je met je fiets langs kunt trekken. Vaak zijn ze zo gemaakt dat je door prachtige natuur fietst en waar je, als je wilt, regelmatig even kunt stoppen voor een hapje of een drankje. Of je neemt tijdens een tocht zelf een mand mee met lekkernijen.

Op internet, maar ook bij de VVV zijn tal van routes te verkrijgen. Die kun je in je eentje rijden, maar ook groepsgewijs. Vaak kun je je aanmelden voor een dergelijke tocht. Bijkomend voordeel is dat je op die manier al fietsend nieuwe mensen leert kennen! De meeste routes zijn te herkennen aan de “paddestoelen” van de ANWB. Die geven de richting aan en de afstand die afgelegd wordt. In de meeste gevallen kun je onderweg nog besluiten een verkorte route te nemen mocht het je te veel worden!

Het is raadzaam om, voordat je aan een tocht begint, je fiets te (laten) inspecteren. Pomp je banden goed op, en zorg er voor dat je een bandenreparatiesetje meeneemt. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je je weg toch lopend zou moeten vervolgen vanwege een lekke band!

Afbeelding: Flickr account richardmasoner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020