Excite

Dieven stelen BMW-onderdelen uit fabriek

Johnny Cash opperde het al eens in One piece at a time: Wanneer je in een autofabriek werkt, kan je prima een auto stelen door steeds een onderdeel mee te nemen. Een groep onverlaten die bij een BMW fabriek in Duitsland werkt zette dit plan daadwerkelijk door. Over een periode van een aantal jaren hebben ze voor €3.5 miljoen mee gegapt.

De buit bestond uit velgen, schakelpoken, remsystemen, stuurkolommen en autostoelen. Inmiddels zijn de dieven tegen de lamp gelopen en is duidelijk geworden hoe ze te werk gingen.

Twee leden van de bende werkten bij BMW, terwijl een derde de spullen op Ebay verkocht. Het tweetal werkte op de afdeling kwaliteitscontrole, wat het makkelijk maakte voor hen om aan de spullen te kopen. Zo registreerden ze bijvoorbeeld dat stoelen niet aan de eisen voldeden en daarom weggegooid werden. In werkelijk smokkelden ze de stoelen de fabriek uit om te verkopen.

Enkele kleine autobedrijven deden mee aan het plan. Bij een grootschalige politiecontrole in de buurt van München werden bij deze bedrijven autostoelen, reserveonderdelen en BMW logo’s gevonden.

Hoewel BMW geschrokken is van deze feiten, heeft ze nog steeds vertrouwen in haar medewerkers. Het bedrijf stelt dat de meesten van haar 31.000 fabrieksarbeiders gewoon eerlijk zijn, maar dat er altijd een paar rotte appels tussen zullen zitten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker dobrych

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019