Excite

De zuinigste Mini ter wereld

Iedereen is fan van de elektrische en hybride autoproductie, tegenwoordig. En met iedereen bedoelen we alle autofabrikanten. Waar vijf jaar geleden de auto's niet genoeg benzine konden slurpen, is het nu zuinigheid en milieuvriendelijkheid wat de trend van de dag is. Op zich geen verkeerde zaak natuurlijk. Het Duitse BMW brengt nu een Mini Cooper uit die dan ook volledig elektrisch is.

De elektrische Mini Cooper wordt momenteel getest in Engeland. Daar zijn enkele honderden de weg opgestuurd om te kijken hoe de auto het doet en waar het handig is om oplaadpunten te bouwen. Qua uiterlijk is het de hippe Mini, minus de achterbank om ruimte te bieden aan de grote accu. Qua prestaties is het ook nog steeds een hele degelijke auto.

Zo sprint de elektrische Mini Cooper in acht seconden naar de 100 kilometer per uur, is de auto begrenst op een snelheid van zo'n 150 kilometer per uur, hoeft er niet geschakeld te worden en rij je op een volle batterij tussen de 160 en 220 kilometer. Niet verkeerd. Oplaadpunten krijg je er in je garage bij, waarbij het opladen je slechts enkele centen kost. Kijk, dat is pas supergoedkoop rijden!

Afbeelding: Dailymail.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019