Excite

De zomer brengt ons de Renault Wind

Komende zomer brengt het geruite merk een nieuwe tweezitter op de markt met een hard wegklapdak. De Renault Wind is zowel een roadster als een coupé waar zeker nog over zal gesproken worden. Heel veel technische informatie is er nog niet bekend over de nieuwe wagen. Maar Renault Nederland maakt zich zorgen over de naam.

Renault stelt de nieuwe ‘coupé-roadster’ begin maart voor aan het grote publiek op het autosalon van Genève en zal dan ook alle technische informatie op de wereld loslaten. Vandaag weten we dat de nieuwe telg slechts 3,83 meter lang is en een iets grotere wielbasis heeft dan zijn donorauto: de Twingo. Ondanks zijn maat zou de wagen nog een koffervolume hebben van 270 liter. En dit onafhankelijk van de configuratie: met open of gesloten dak. De metamorfose van coupé naar roadster zou slechts 12 seconden nodig hebben.

Momenteel is nog niet alle technische informatie van de Renault Wind bekend. Er zijn echter wel al een paar foto’s in omloop. Het uiterlijk kunnen we dus alvast keuren. De wagen heeft het potentieel een eyecatcher te worden: grote kijkers, slank maar toch stoer door de grote wielen en de spoiler. De Fransen zijn erin geslaagd een auto te maken die zowel vrouwen als mannen zal bekoren.

De Renault Wind wordt in juni op de Nederlandse markt verwacht. We gaan er alvast vanuit dat de wagen die naam zal dragen in Nederland. De Nederlandse importeur heeft namelijk aan de hoofdzetel gevraagd over een andere naam na te denken uit vrees voor grapjes over de naam: Wind. Tot meer nieuws over de naam, blijft het dus Renault Wind. De prijs is voorlopig nog niet gekend, maar zou naar verluidt haalbaar zijn voor iedere beurs.

De nieuwe Renault zal het vooral moeten opnemen tegen de Opel Tigra, de Nissan Micra C+C en de Mini Roadster, die ook normaal gezien ook in Genève zal worden voorgesteld. Voor de Renault Wind is het alvast het tweede bezoek aan het autosalon: in 2004 stond de conceptcar in Genève te blinken.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020