Excite

De XKR-S cabrio komt eraan!

Met de XKR-S stopte de Engelse autofabrikant Jaguar het populaire model XK in een race-jasje. Maar daar is allerminst mee gezegd dat Jaguar heeft besloten om de ontwikkelingen rond het model te stoppen. De cabrio-versie van het brute racemonster is namelijk op de gevoelige plaat gezet, inclusief lelijke camouflage.

Volgens velen kan Jaguar zichzelf niet meer overtreffen na de komst van de XKR-S. En het moet gezegd worden, dat lijkt ook uiterst moeilijk te zijn: dit 550 PK tellende racemonster is namelijk de snelste Jag ooit in serie gebouwd. In iets meer dan vier seconden tikt dit monster de 100 kilometer per uur aan, om uiteindelijk pas buiten adem te raken bij 300 kilometer per uur.

En als we de foto’s mogen geloven, dan komt al dit geweld straks ook op de markt zonder dak. Even uitwaaien krijgt een geheel nieuwe betekenis. Ook de XKR-S moet niet gezien worden als een mooi GT-model; Ook de versie zonder dak is gewoon een serieuze sportauto.

Toch is het waarschijnlijk dat de liefhebber van echte snelheid zijn heil moet zoeken bij de versie met top. Om de kooi van een cabriolet stijf genoeg te maken, moet deze extra versterkt worden. Cabriolets zijn over het algemeen dan ook zwaarder dan de modellen waarvan ze afgeleid zijn.

Wanneer de XKR-S cabrio beschikbaar komt, is nog niet bekend.Bij Autoweek kan je dit brute racemonster zonder top bewonderen. Je moet dan wel even voorbij de camouflage kijken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020