Excite

De vijf slechtste autoreclames ooit!

Het maakt niet uit hoe mooi of lelijk een auto is. Een reclame kan nog veel verschil maken als het gaat om het imago. Een goede reclame geeft een spuuglelijke auto toch nog een beetje imago en andersom kan een ongelooflijk slechte reclame afbreuk doen aan een anderszins aardige wagentje. En ons gaat het nu net om die slechte reclames. Speciaal voor jullie, een top vijf van slechtste autoreclames ooit. Genieten!

#5. De Rover Metro

Kijk, van Britten verwachten we humor. Absurditeit en dode papegaaien. En als het om auto's gaat willen we Jaguar en Austin Martin. Waar we dan niet op zitten te wachten is een stuiterende Brit die semi-grappig een doodnormale Rover presenteert. Een Rover Metro nog wel. Een dode papegaai had deze auto nog beter kunnen verkopen...

#4. Ford Windstar

Wat is dit voor mormel? Niet de actrice, die herkennen we nog vaag uit All My Children. Nee, die reclame. Dat je een spacewagon gaat aanprijzen door botweg al je inspiratie bij Star Trek weg te jatten, is tot daar aan toe. Maar de auto lijkt alleen maar een excuus voor de natte droom van de actrice: opgebeamt worden. Juist. Dusdanig dat alleen een vergroot zwevend hoofd door de studio zweeft. Grote faal!

#3. Datsun 280 Black Gold

Dit is nu een voorbeeld van een mooie auto die totaal verneukt wordt door de reclame. Leuke auto hoor, voor een Japanse sportauto. Mooi limited ook. Maar WTF is die man met de snor? En waarom zit ik ineens naar softporn met tegenlicht te kijken? Dertig seconden lang een stilstaand plaatje van de Datsun had beter gewerkt. Was ik nog meer opgewonden door geraakt ook.

#2. Plymouth Sundance Dodge Shadow

Celine Dion.

#1. Renault 21

Een spannend verhaal. Stuiterende ballen die zo zwaar zijn, dat ze blijven drijven op water. Een lelijke rode Renault. Iets met een slechterik die er van baalt dat zijn Renault gestolen worden. Afijn, het is Frans, dus logica is ver te zoeken. Esthetisch vermogen ook, overigens. Met stip op nummer 1.

Afbeelding: Flickr, vieux bandit

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019