Excite

De vijf mooiste ecologische conceptauto's

Wat de toekomst ook brengen moge, hij is zeker weten milieuvriendelijk. Dat geldt ook zeker voor de auto's. Zeker dankzij de stroomversnelling van de kredietcrisis wil iedereen een zuinige auto. Goede zaak, op zich, maar dat betekent dat er wel veel ontwikkeld moet worden. Autofabrikanten zijn daar momenteel druk mee bezig. Er worden veel conceptauto's getoond die milieuvriendelijk zouden zijn. Wij stelden een top vijf samen van ecologische conceptauto's.

  1. The Eve: De Eve ziet er niet uit als een auto, maar is zeker weten een topper onder de conceptvoertuigen. De driewieler, met speciaal uitgevoerd groot achterwiel, rijdt op de energie die vrijkomt uit zonnestralen op de enorme voorruit. Verder is de auto een rijdende dynamo, die energie opwekt zodra het voertuig gaat rijden. Tot slot, het ziet er gewoon heel erg bijzonder uit, in de positieve zin.

  2. The Enigma: Deze auto is ontworpen voor een wedstrijd, dus de vraag is of het voertuig ooit in productie wordt genomen. Het ziet er uit als een maandverband met vier wielen, maar dan stoer. Ook dit voertuig wekt energie op met behulp van de zon.

  3. Lotus Eco Elise: Lotus wil een sportauto ontwerpen die zeer milieuvriendelijk is. De Eco Elise is de conceptauto die bij dat idee past. Hoewel de ontzettende mooi ontworpen sportauto nog steeds redelijk veel benzine verbruikt - voor een ecologische auto - maakt de Lotus gebruik van zonnepanelen om het volledige elektrische circuit op te laden. Nice!

  4. Koeniggsegg Quant: De fabrikant van Zweedse superauto's mengt zich ook met een conceptauto op de markt van de ecologische voertuigen. De Quant rijdt op zonne-energie en, ongelooflijk maar waar, op pyriet. Een speciaal systeem zorgt er voor dat de Zweedse auto veel energie krijgt uit pyriet, waardoor de auto extra zuinig rijdt.

  5. Italdesign Giugiaro Quaranta: de accu van deze zeer mooie en zeer Italiaanse auto wordt opgeladen met behulp van zonne-energie. Het is een van de mooist ontworpen ecologische conceptauto's uit ons rijtje, waarbij de Japanners van Toyota ook nog eens geholpen hebben met de ingewikkelde elektronica in de auto. Topper!

Afbeelding: webecoist.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020