Excite

De stoerste Lamborghini ooit: LM002

Waar denkt u aan bij een Lamborghini? Strak, laag, snel en prachtig vormgegeven? Enorm luxe en hippe sportauto's? Dat is zeker geen verkeerde omschrijving van deze prachtbakken. Maar dan heeft u waarschijnlijk nog nooit de Lamborghini LM002 gezien.

We horen u denken. De LM002? Welke is dat? Een variant op de Countach? Neen, niets van dat alles. De Lamborghini LM002 is het beest onder de Lamborghini's. Een SUV van grote bruutheid. Een auto waarmee je nog eens van het padje durft te rijden.

Deze zogenaamde 'Rambo-Lambo' heeft een V12 onder de motorkap. Zeg maar goedemorgen tegen dit monster van een aandrijving. De motor levert 590 pk. Dan kom je nog eens ergens, om het zo maar te omschrijven.

Een bijzondere auto, want in de jaren '80 waren er nog nauwelijks SUV's. Zeg maar gerust geeneen. De Lamborghini LM002 geldt dan ook een beetje als de pionier op dit gebied. Deze auto is de voorvader van alle grote benzineslurpers van Audi, Mercedes en BMW.

De kans dat je een Lamborghini LM002 tegenkomt, is niet zo groot. Er zijn namelijk maar 301 exemplaren van gemaakt. Wereldwijd is de kans dus vrij klein dat je er ook eentje spot. Mocht je er dus eentje zien, gelijk op de foto zetten!

Afbeelding: onbekend

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020