Excite

De Mercedes C63 AMG: M3-killer?

Mercedes heeft met haar AMG-lijn een aantal zeer sportieve auto’s in de stal. Toch was er nog geen echte concurrent voor de snelle middenklassers van BMW en Audi. Met de komst van de C63 AMG Coupé komt daar verandering in.

De C63 mag het dus gaan opnemen tegen de M3 en de RS5 van de andere twee Duitse fabrikanten. Als het aan het vermogen ligt, lijkt dat aardig te lukken. De 6.2 liter V8 heeft 457PK en 600NM aan koppel. Met het optionele Sports Pack komt daar nog eens 30PK bij. Hierdoor weet de C63 naar honderd kilometer per uur te accelereren in 4,5 seconden, een fractie langzamer dan de M3.

De spoorbreedte van dit bommetje is iets verbreed ten opzichte van de gewone C-klasse. Verder is ook de wielophanging aangepast en krijgt de bestuurder de mogelijkheid om de ESP op meerdere standen in te stellen.

Hoewel de C63 best subtiel te noemen is, vallen er toch een aantal dingen op. Zo zijn de dagrijverlichting en de velgen tekenend dat tuner AMG met de Mercedes bezig is geweest. Achterliggers krijgen een fraai uitzicht op een diffusor en chromen eindpijpen.

Voor wie na al dit lekkers al klaar is om naar de Mercedes dealer te rennen, is het helaas nog even afwachten. De C63 AMG komt pas in juli naar Nederland. Prijzen zijn nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jiazi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020