Excite

De ideale meisjesfiets

Nederland is bij uitstek een fietsland, en kinderen leren fietsen al als ze jong zijn. Kies daarom voor je dochter de ideale meisjesfiets waar ze jaren mee vooruit kan.

Tijdens je zoektocht naar een meisjesfiets zul je al snel merken dat er een enorm aanbod is. Vraag daarom een verkoper om hulp en informatie bij het uitzoeken van het juiste model. Zeker de maat van het frame is belangrijk, een kind moet namelijk makkelijk kunnen afstappen en goed op het zadel kunnen zitten.

De omafiets wordt vaak als meisjesfiets gebruikt. Al jaren een oerdegelijk model en heel gebruiksvriendelijk. En toch wordt deze fiets elk jaar weer aangepast naar de eisen van deze tijd, bijvoorbeeld door nieuwe kleuren en een lichter frame.

Zorg ervoor dat de fiets is uitgerust met een stevige bagagedrager, zo kunnen ze bijvoorbeeld vriendjes achterop meenemen op hun avonturen of die zware boekentas. Koop geen fiets waar onnodig veel opties op zitten. Kinderen gebruiken dit vaak toch niet, en opties als versnellingen hebben ook meer onderhoud nodig.

Voor de kleinere kinderen zijn er vaak themafietsen zoals Loekie de Leeuw of een meisjesfiets van Sesamstraat. Als je ze leert fietsen koop dan een setje zijwieltjes tegen omvallen. Ook een modieus mandje misstaat niet op een meisjesfiets, zo kunnen ze al hun spulletjes op een veilige en verantwoorde manier meenemen. Kinderen groeien snel, dus houd goed in de gaten of de fiets te klein wordt. Vervang deze indien noodzakelijk en verkoop de oude particulier of ruil deze in voor een mooie prijs!

Afbeelding: Flickr account richardmasoner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020