Excite

De Ferrari van de toekomst

Ook het beroemde Italiaanse sportwagenmerk Ferrari moet met zijn tijd meegaan. Het schreef een designwedstrijd uit om jonge ontwerpers uit te dagen de toekomst van Ferrari te schetsen. De futuristische Eternità ging met de eerste prijs naar huis.

Deelnemers aan Ferrari’s Design Contest waren voornamelijk van Aziatische afkomst. Zo ook Kim Cheong Ju, Ahn Dre, en Lee Sahnseo, die de Eternità ontwierpen. Het drietal studeert aan de Hongik University in het Koreaanse Seoul.

Volgens de grote baas van Ferrari, Luca di Montezemolo, was de ontwerpwedstrijd een groot succes. ‘Ik heb de innovatieve ideeën van deze jonge talenten met eigen ogen gezien en kon de enorme passie voelen die aan grondslag ligt. Ik weet zeker dat een aantal van deze suggesties te zien zullen zijn in de Ferrari’s van de toekomst.’

Overigens ging de wedstrijd niet in op innovatie op het gebied van aandrijving. De Design Contest was puur gericht op de vorm van de auto van de toekomst. De modellen moesten eerst in 2D worden getekend, waarna ze werden omgezet naar een 3D-model. Uiteindelijk werd de Eternità vereeuwigd als een 1:4 model. Hierbij moest extra aandacht worden besteed aan het interieur van de supercar van de toekomst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020