Excite

De elektro-limo van Rolls Royce

Wanneer je rijk bent, dan wil je dat andere mensen dat zien. Dat is namelijk leuk. Een dure auto kan daar een enorme hulp bij zijn. Maar een dure auto is vaak ook een vervuilende auto. En dat valt dan weer niet goed bij het gepeupel. Voor de milieubewuste rijke stinkerd heeft Rolls Royce binnenkort de oplossing: De elektrische limousine.

De Britse autofabrikant gaat het wiel overigens niet helemaal opnieuw uitvinden, want de elektro-limo is gebaseerd op de Phantom. De benzineversie van de ultieme patserauto haalt amper zes kilometer op één liter benzine. Dan doet de nieuwe versie het beter. Voor twee eurocent per kilometer ben je klaar.

Dat is er wel vanuit gaande dat je de prijs van het karretje kan betalen. Voor minder dan anderhalf miljoen euro mag je hem de showroom niet uit rijden. En dat is maar goed ook, anders gaat Jan met de Pet er ook in rijden.

De EX102 is overigens nu nog in een testfase, en wordt pas officieel getoond aan de wereld op de autobeurs van Genève die op 1 maart plaats vindt. Rolls Royce staat erom bekend dat ze haar klanten eerst met een testversie laten zien wat er mogelijk is, om op- en aanmerking vervolgens mee te nemen in het uiteindelijke ontwerp.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Roger Schultz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020