Excite

De beste autobandmerken

Voor de gemiddelde autobestuurder zal het merk autoband minder uitmaken dan voor de echter liefhebber. Zelfs als het je niet uitmaakt hoe je banden eruit zien, wil je toch dat je veilig de weg op gaat. Je banden moeten daarom voldoende profiel hebben. In de winter is het daarbij aan te raden om winterbanden aan te schaffen, zodat je meer grip hebt op de weg.

Ben je gek op tuning en doe je meer met je auto dan alleen van A naar B rijden, dan wordt het autobandenmerk een stuk belangrijker. Je kiest dan eerdere voor merken waarbij de rijeigenschappen beter zijn dan gemiddeld. Je moet op zowel droog als nat wegdek soepel kunnen rijden, je wil meteen kunnen remmen én de banden moeten er goed uitzien.

Nu is het zo dat elk merk autobanden geschikt is voor ander gebruik. De bekende, grote en internationale merken hebben vaak verschillende soorten banden. Zo kun je bij één fabrikant banden kopen voor meerdere doelen. Grote merken zijn bijvoorbeeld Bridgestone, Michelin, Dayton, Continental en General Tire.

Dan heb je ook nog de plaatselijke producenten van autobanden, zoals Vicking Engineering uit Nederland en Toyo Tire uit de Benelux (gevestigd in Roosendaal). Laatstgenoemde fabrikant heeft zich bijvoorbeeld gespecialiseerd in speciale banden voor sportieve, snelle auto’s. Ook zijn er banden te koop voor vracht- en bestelwagens. Bekijk dus alle merken autobanden voor je de beste band voor je auto aanschaft en vergelijk de prijzen.

Afbeelding: Flickr, mnapoleon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020