Excite

De 2011 Ford Shelby GT500 is ontzettend bruut

Nou en of dat Ford weet hoe je stoere mannenauto's moet maken. Zo'n Focus en S-Max, dat is natuurlijk leuk voor de burgerman. Maar echt praten doen we pas bij de 2011 Shelby GT500. Wat een grof geweld zit er in dat design, wat een spierballen heeft die auto.

De muscle car die Ford met de 2011 Shelby GT500 op de markt zet, is fenomenaal. Maar ook beperkt. Ford heeft besloten maar 5.500 exemplaren op de (Amerikaanse) markt te brengen. Wees er dus snel bij, mocht je het geld hebben om er eentje aan te kunnen schaffen. Op dit moment zijn er al 3.300 verkocht.

Ten opzichte van de 2010 versie van de Shelby GT500 zijn er een aantal aanpassingen. Door lichter materiaal te gebruiken zijn er wat pondjes vanaf. De hydraulische stuurbekrachtiging is vervangen met een elektrische. HID koplampjes er op en met tien pk extra pompt de motor nu 550 pk. Dat is niet misselijk.

Op zich klinkt dat niet als een revolutie. Maar er is een hoop tijd en energie gaan zitten in die tien extra pk en het lichter maken van de auto. Ook het meenemen van de state-of-the-art snufjes hoort er bij. Het verbetert de rijervaring ten opzichte van de voorganger niet gigantisch, maar toch voldoende om dat auto net wat meer bruut te maken.

En dat is ook het hele idee van deze auto: geweld. De Ford Shelby heeft een gigantisch hoog testosteron-gehalte. En dat is goed. Daar is de auto ook voor gemaakt. Puur, rauw en charisma, dat zijn de kernwoorden. Als jij daar aan voldoet, mag je er eentje aanschaffen.

Afbeelding: Jalopnik.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020