Excite

Dankzij de kinderfiets gaat er een wereld voor je kind open

Het leren fietsen betekent voor veel kinderen een nieuwe mijlpaal in hun leven. Het geeft ze veel meer vrijheid en ze kunnen zich sneller verplaatsen. Daarom is een goede kinderfiets belangrijk voor ze. Maar omdat ze de nieuwe mogelijkheden van het fietsen natuurlijk willen verkennen kan het soms wel betekenen dat een fiets het zwaar te verduren krijgt.

Proberen op het achterwiel te rijden, wedstrijdjes doen waarbij er over stoepen wordt gereden of slippen met het achterwiel. Allemaal zaken die kinderen wel eens doen. Daarom is het belangrijk om bij de keuze voor een fiets voor je kind een stevig model uit te zoeken. Koop bijvoorbeeld geen fiets met een open kettingkast of dunne velgen. Dunnere velgen buigen snel krom en kleding kan verstrikt raken in de kettingkast. Ook vuil hoopt zich snel op, en in het avontuurlijk leven van een kind staat het schoonmaken van de fiets vaak niet bovenaan de lijst!

Ook versnellingen kunnen beter vermeden worden, het is vaak techniek waar je een beetje behoedzaam mee om moet gaan. Zorg wel voor goede verlichting op de fiets. Naast dat het fietsen zonder verlichting onveilig is, kan het ook een boete opleveren. Eventueel kan een kinderfiets uitgerust worden met verlichting op batterijen.

Tot slot is er nog de prijs. Fietsen zijn duur, kinderfietsen ook. Kinderen zijn nog in de groei en zijn binnen een paar jaar hun fiets vaak alweer ontgroeid. Daarom kan een tweedehands model uitkomst bieden. Voor een stuk minder geld heb je dan een betrouwbaar model!

Afbeelding: Flickr account [J]

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021