Excite

Damesfiets niet alleen meer voor vrouwen

Ben je je stalen ros na al die trouwe jaren toch wel een beetje zat? Een nieuwe damesfiets brengt veel voordelen met zich mee!

Damesfietsen zijn er in alle soorten en maten, het is dus verstandig je goed te oriënteren op wat je precies zoekt in je nieuwe fiets. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor eenvoud, een zogenaamde omafiets kan dan prima voldoen. Geen versnellingen maar wel een zeer stevig frame voor een prima prijs. Als je toch iets meer luxe wilt kun je kiezen voor een echte stadsfiets. Een paar versnellingen, een licht frame en een stevige bagagedrager om die zware tassen makkelijk mee te kunnen nemen.

Sommige modellen hebben verende voorvorken en zadels om het fietsen nog comfortabeler te maken. Zeker tijdens wat langere fietstochten kan het een verademing zijn. Handig om te weten en om rekening mee te houden tijdens een aankoop. Als je je boodschappen op de fiets wilt doen dan is het raadzaam grote fietstassen aan te schaffen en eventueel een mandje voorop je fiets. Op die manier kun je al je wekelijkse boodschappen in een ritje meenemen!

Maar ook voor mannen kan de damesfiets een uitkomst zijn. Door het ontbreken van een middenstang is de opstap voor hen ook heel makkelijk. Dus mocht je een nieuwe fiets kopen, kijk er dan niet raar van op dat hij op een dag weg, is omdat je man een stukje is gaan fietsen!

Wat voor fiets je ook koopt, ze hebben allemaal onderhoud nodig. Koop je een nieuwe damesfiets dan zal de eerste servicebeurt “van de zaak” zijn. Maak daar zeker gebruik van! Mocht je nog kleine dingen tegenkomen die je graag verholpen wilt hebben dan kan dat tijdens de eerste servicebeurt. Sommige fabrikanten van fietsen verlangen ook dat je regelmatig onderhoud laat plegen. De facturen goed bewaren dus!

Afbeelding: Flickr account joguldi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020