Excite

Daimler beslist in juli over Maybach

De toekomst van het automerk Maybach hangt aan een zijden draad. Daimler, eigenaar van Maybach, beslist op 1 juli of het merk blijft voortbestaan.

De directie van Daimler dubt momenteel over twee mogelijkheden: helemaal stoppen met Maybach of het merk laten fuseren met Aston Martin. In het tweede scenario moet Maybach samen met Aston Martin een nieuwe limousine gaan ontwikkelen.

"De kans op een positieve beslissing is groter als we kunnen samenwerken met een partner," zegt Daimler-topman Dieter Zetsche tegen Automotive News.

Aston Martin meldde zich onlangs voor een samenwerkingsverband met Daimler. Het Britse concern wil onder meer de twaalfcilinders en zeventraps automaten van Mercedes gaan gebruiken, maar tijdens de gesprekken is ook een fusie met Maybach aan de orde gekomen.

Daimler heeft inmiddels een concept voor de nieuwe limousine ontwikkeld en wil deze presenteren op de IAA in Frankfurt. In de huidige Maybach stak Daimler liefst een miljard euro aan ontwikkelingskosten. "Dat was geen goede investering voor een model dat in zulke kleine aantallen wordt gebouwd," weet Zetsche.

Maybach werd in 2002 heropgericht en opereert in het duurste segment van de automarkt. Het concern moet eigenlijk vijftienhonderd auto's per jaar verkopen, maar produceerde in 2010 niet meer dan 157 bolides. Jaarlijks worden in Nederland slechts enkele auto's van Maybach verkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020