Excite

Dagje extra testen voor Ferrari

Dit jaar wil Ferrari niets aan het toeval overlaten. Alles wordt tot in de kleinste details getest. Daar werd er een dag extra getest op het Vairano-circuit. Testrijder Luca Badoer hield zich een dagje bezig met het rechte-lijn-testen. Want dat moet ook gebeuren. Ferrari bestudeerde vooral de aerodynamica van de F60.

De auto met de minste weerstand

Tijdens de testen probeerde Ferrari de aerodynamica van de wagen echt te begrijpen. Er werden verschillende onderdelen op de auto uitgeprobeerd om te kijken wanneer de Formule 1 bolide de minste weerstand heeft. Zo probeert men de optimale samenstelling van de auto bij elkaar te puzzelen. Voor de Grote Prijs van Australië hoopt men dan de snelst mogelijke auto te hebben.

Nieuwe banden van Bridgestone testen

Tijdens de testen in Jerez later deze maand zal Ferrari zich vooral bezig houden met het wennen aan de nieuwe banden van Bridgestone. Daarom is besloten er vijf dagen op te testen. Zowel Felipe Massa als Kimi Räikkönen zullen voor Ferrari gaan testen. De Braziliaan test de F60 drie dagen, de Fin zal daarna nog twee dagen voor zijn rekening nemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019