Excite

Voordelig en veilig rijden met een Dacia

In een tijd waarin alles steeds duurder wordt, is een betaalbaar automerk een hele verademing. En dat is precies wat Dacia is: een merk dat auto's maakt die betaalbaar zijn. Wat je inlevert op snufjes krijg je terug in goede degelijkheid en kwaliteit waar je op kunt rekenen. En een lage prijs natuurlijk.

Roemenië

Veel autoliefhebbers weten dat Dacia hoort bij de Renault groep. Maar van oorsprong is het een Roemeens automerk. Het merk werd al in 1968 opgericht en begon in de jaren '70 met de productie van haar eerste modellen. Veel Dacia modellen liepen tegelijkertijd met Renault modellen, maar er zijn ook een aantal modellen die nooit als Renault zijn uitgebracht. Pas in 1999 werd het merk volledig eigendom van Renault. Vanaf dat moment is de opmars van het merk niet meer te stoppen.

Dacia Logan

Een van de meest bekende Dacia modellen is de Logan. Dit is een auto voor vijf tot zeven personen. Voor Dacia is het een dure auto, maar met een prijskaartje van ongeveer 7000 euro is het over het algemeen nog een heel voordelig exemplaar. Bovendien voldoet deze Logan aan alle wensen die moderne autorijders hebben met betrekking tot hun wagen, iets waarin de vorige Dacia modellen nog wel eens tekort konden schieten.

Dacia Duster

De Logan is echter nog niet heel stoer, waardoor een bepaalde doelgroep nog niet aangesproken wordt. Dat verandert met de Dacia Duster, een stoere, grote auto die wel wat weg heeft van een Jeep. Ook deze auto is voor een Dacia vrij duur, maar kost met zo'n 14.000 euro nog maar een fractie van een echte Jeep of andere grote wagen.

Uitbreiding

Het succes van Dacia heeft ervoor gezorgd dat er in Roemenië én in landen als Rusland extra fabrieken zijn gebouwd, om toch voldoende modellen te kunnen produceren. Op die manier heeft deze goedkope wagen gezorgd voor een grote impuls in Oostbloklanden. De nieuwe modellen staan alweer op de planning, dus met het succes van het merk zal het voorlopig nog wel goed zitten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020