Excite

Dacia werkt aan ruimtewagen

Als je een nieuwe auto wilt voor relatief weinig geld, dan kun je natuurlijk een kleine auto kopen. Maar je kunt ook één van de modellen van Dacia, het budgetmerk van Renault, aanschaffen. Luxe en status krijg je er misschien niet bij, maar je krijgt wel veel auto voor je geld. Na het succes van de Dacia Logan is het merk nu bezig met het ontwerpen van een ‘echte ruimteauto’.

Dat blijkt uit spionagefoto’s die Autoweek op het bureau kreeg. Op de foto’s is een grote auto te zien die helemaal ingepakt zit, uiteraard om het ontwerp zo lang mogelijk geheim te houden. De koplampen en de grille en de achterlichten lijken rechtstreeks van de Dacia Duster te komen.

Wel is te zien dat er aan het model, dat intern de codenaam J92 heeft meegekregen, weinig verfijnd aan is. Dat is ook logisch, want de nieuwste telg in de Dacia-familie is gebaseerd op de Nissan NV200. Precies, een bestelauto.

Wil je een vooruitstrevend design, dan heeft het weinig zin om op de J92 te wachten. Wil je echter een grote auto voor een klein bedrag, dan is het zeer waarschijnlijk dat de nieuwe Dacia de moeite waard is. De verwachting is namelijk dat de nieuwe ruimtewagen maar liefst zeven personen moet kunnen vervoeren, inclusief bagage! Wanneer de J92 definitief op de markt komt is nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020