Excite

Dacia showt nieuwe SUV

Auto’s van het merk Daciakun je steeds vaker spotten in Nederland. Werden de auto’s eerst nog vooral vanwege hun ‘value for money’. Om te laten zien dat Dacia ook best avontuurlijke auto’s kan leveren, showde het merk een aantal bijzondere conceptwagens.

Opvallend was de Duster Concept, die in Genève voorzien was van een sterke 1,5 liter turbodieselmotor met maar liefst 109 pk. Waarschijnlijk wordt deze wagen straks ook nog geleverd als 2,0-liter viercilinder benzinemotor.

Hoe de uiteindelijke Duster eruit gaat zien blijft nog even de vraag: concept-cars zijn over het algemeen veel breder opgezet en uitgerust dan ‘gewone’ auto’s die in productie worden genomen. Het conceptmodel had onder andere 21” lichtmetalen velgen en was met een wielbasis van 2,80 meter, een lengte van 4,25 meter, een hoogte van 1,49 meter en een breedte van 1,64 ook behoorlijk groot.

De nieuwe SUV van Dacia zal naar verwachting in 2010 zijn intrede doen op de markt. De vooruitzichten zijn in ieder geval goed: mensen rijden nog steeds graag in een SUV, maar dan wel graag eentje die een beetje betaalbaar is. In het segment van SUV’s hoeft deze Dacia dan ook op maar weinig concurrentie te rekenen. Overigens hoef je de dealer niet te vragen naar de Duster, want dat wordt waarschijnlijk niet de uiteindelijke naam van dit model.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019