Excite

Dacia Sandero Stepway is een hele stoere auto

Dacia is het budgetmerk van Renault. Voor een lage prijs worden zo hoogwaardige auto's aan de man gebracht. De nieuwste parel van Dacia is de Sandero Stepway: een auto met het stoere uiterlijk van een 4x4, zonder dat er vierwielaandrijving in zit. De oude vertrouwde Sandero met brede spierballen, daar komt de Stepway op neer. Met de Sandero Stepway hoopt Dacia zo een nieuwe markt open te breken.

Het is momenteel wel de rage om auto's die geen vierwielaandrijving hebben, er wel zo uit te laten zien. Wat dat aan gaat klopt de Sandero Stepway helemaal. Zwarte spatbordbeschermers en mat chroom geven de juiste uitstraling aan de auto met het robuuste ontwerp. Het chroom is overigens op verschillende plekken verwerkt, zoals voor de bodembeschermers voor en achter, de spiegels en zijdrempels, handgroepen en dakrails. Het geeft de Stepway een stoer uiterlijk.

Uiteraard zou de Sandero Stepway niet in het oog springen als de auto niet verhoogd was. Bovendien zit er een stevig stel 16 inch banden onder de nieuwe Dacia. Lichtmetalen velgen, mocht je het je nog afvragen. Zwart en grijs sieren het interieur. Het klinkt wellicht wat stoffig, maar het klopt precies bij deze Sandero Stepway.

Qua motor is er niet gekozen voor grof geweld, maar voor de zuinigere types. Een benzinemotor van 90 pk of een diesel van 60 pk, het kan allebei. De Dacia Sandero Stepway heeft een uitstoot van 140 gram CO2. Ecologisch volgens Dacia, maar niet volgens de overheid. Het is geen racemonster, wat topsnelheden van ongeveer 150 km/u verraden. Desondanks hoeft niemand zich te schamen in de nieuwe Dacia.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019