Excite

Covini zeswieler gaat in productie

Aartslelijk, maar wel snel. Zo is de Covini C6W nog het beste te omschrijven. En ook innovatief, want de C6W heeft maar liefst 6 wielen. Binnenkort zou het vehikel in productie moeten gaan.

De lelijkerd wordt gebouwd door het bedrijf Covini Engineering, dat al sinds 1978 actief is. Oprichter Ferruccio Covini heeft sindsdien alleen maar prototypes ontworpen. Mocht de C6W inderdaad in productie gaan, dan zal dit dus de eerste Covini zijn die daadwerkelijk te koop is.

Voor meneer Covini is het nu dus eindelijk gedaan met het hobbyen. De C6W heeft een voor een supercar bescheiden vermogen van 440PK. Door het lage gewicht van 1.150 kg is dit toch genoeg om het apparaat naar een snelheid van 300 kilometer per uur te stuwen.

De vier voorwielen geven een aantal voordelen. Zo is er meer grip beschikbaar waardoor bochten sneller genomen kunnen worden. Door het grotere contactoppervlak met de weg staat de C6W ook een stuk sneller stil wanneer de ankers uitgegooid worden. En mocht het toch misgaan, dan geven de twee voor-assen extra botsveiligheid.

Dat een zeswieler zeer succesvol kan zijn bewees de Tyrrell P34 Formule 1 auto. In 1976 en 1977 wist deze respectievelijk de derde en vijfde plaats te behalen. Overigens zag de P34 er in vergelijking met de nieuw te bouwen Covini nog best leuk uit.

Afbeelding: Flickr, gebruiker 惟①刻¾

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020