Excite

Corvette met blauw zwaailicht

De Corvette is Amerika’s stoerste auto. Dat snapt de politie van het stadje Madison in Alabama ook, vandaar dat ze er maar eentje zijn gaan rijden. Boeven vangen in stijl.

Wetsovertreders die weg proberen te komen hebben geen schijn van kans meer. De topsnelheid van het rode scheurijzer ligt rond de 300 kilometer per uur, terwijl een spurtje naar de 100 kilometer per uur in een oogwenk gedaan is. De $80.000 die het apparaat moet kosten is overigens niet opgehoest door de belastingbetaler. Twee lokale ondernemers vonden het een mooi gebaar om de auto te schenken aan het politiekorps van Madison.

Volgens inspecteur Larry Muncey zien kinderen die opgroeien in arme gebieden eigenlijk alleen maar drugsdealers met mooie auto’s. Volgens Muncey kunnen ze nu de goeie versie van de American Dream zien. ‘Deze twee ondernemers zijn ooit een zaak begonnen, en hebben nu genoeg geld om zo’n dure auto cadeau te doen,’ aldus de bromsnor.

Ook de rest van de uitrusting heeft de politie gekregen van ondernemers uit Madison. De Corvette heeft alles aan boord wat een normale politieauto ook heeft. Hoewel hij ook gebruikt gaat worden voor verkeershandhaving, wil het korps het racemonster vooral inzetten voor voorlichting.

Ook in Europa zijn supercars te vinden met een blauw zwaailicht. Zo kreeg de Italiaanse politie in 2004 twee Gallardo’s van Lamborghini, ter ere van haar verjaardag. Een daarvan wisten ze overigens al te slopen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker redvette

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021