Excite

Compacte SUV wordt vijfde modellijn voor Porsche

De Duitse krant Handelsblatt heeft goed op zitten letten. Het Duitse blad wist namelijk te melden dat Porsche met een vijfde modellijn wil gaan starten. Nu zet Porsche nog in op de Boxter, de 911, de Cayenne en de Panamera, maar er komt nu ook een vijfde lijn.

Dit wordt een compacte SUV. Het kleinere broertje (of zusje) van de Cayenne als het ware. Niet vreemd dat Porsche overgaat tot het maken van een dergelijke auto, want concurrenten Mercedes en BMW zijn al actief in dat segment.

De Duitse krant wist wel te melden dat het nieuwe model nog niet de goedkeuring had gekregen van de Raad van Toezicht. Maar het Handelsblatt liet weten dat zoiets slechts een formaliteit zou zijn. Een dergelijk model is een uitstekende toevoeging aan de vloot van Porsche.

Om kosten te besparen, gebruikt Porsche een platform dat al gebruikt wordt door het Volkswagen Concern. De compacte SUV zal dan ook een basis krijgen die overeenkomt met de Audi Q5 of de Audi Q3.

Overigens dient deze samenwerking niet uit te lopen op onderlinge concurrentie tussen Audi en Porsche. Beide merken maken deel uit van het Volkswagen Concern en beide merken zitten in dezelfde marktsegmenten. Sportwagens en limousines, de vraag is wie wat gaat bouwen. Ons maakt het allemaal niet uit. Wij zitten te wachten op foto's van de nieuwe Porsche...

Afbeelding: Porsche

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020