Excite

'Compacte' Maserati krijgt dieselmotor

Denk je aan Maserati, dan denk je aan snelle sportwagens. De Quattroporte is op dit moment het paradepaardje van het Italiaanse merk, dat in handen is van de Fiat-groep. Het bedrijf wil in 2013 een compacte sedan op de markt zetten die het moet gaan opnemen tegen onder andere de Audi S6, de Jaguar XFR en de BMW M5. Zeker geen slome jongens dus. Wat opvalt aan de plannen van de Italianen is evenwel dat de autofabrikant van plan is om het nieuwe model ook uit te rusten met een dieselmotor.

De ‘Maseratina’, zoals de nieuwe sedan liefkozend wordt genoemd, zal gebouwd worden in de Maserati-fabriek in Grugliasco. De bedoeling is dat de afzet van Maserati dankzij de Maseratina omhoog gaat.

Volgens het Italiaanse Quattroruote zal ook de dieselversie behoorlijk van zijn plek komen. Het gaat namelijk om een 3,0-liter krachtbron die er maar liefst 320 pk uitgooit. Zelf schakelen is er overigens niet meer bij: de diesel zal alleen in een automatisch geschakelde versie beschikbaar zijn.

Overigens moet compact met een korreltje zout genomen worden. Het gevaarte wordt maar liefst 4,80 meter lang en zal op een onderstel van de Lancia Thema staan. Hoeveel de nieuwe Maserati moet gaan kosten is nog niet bekend.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020