Excite

Citroën laat meer los over Premium DS

Citroën staat op het punt weer een paar zeer mooie auto's op de markt te brengen. De DS3, DS4 en DS5 zijn uitermate luxe auto's, mooi ontworpen en voor iedereen wat wils. Zo is er een SUV-achtige crossover, een wat kleinere crossover en een wat kleiner model. Alle drie de auto's zullen er in ieder geval prachtig uitzien. Dat is ook de reden dat Citroën deze auto's de Premium DS-lijn noemt. De eerste die in productie genomen wordt, zal de DS3 zijn, de kleinere auto. De Citroën DS3 zal al in het najaar in Frankfurt te zien zijn. Hij lijkt qua uiterlijk in het niets op de C3, waarvan de productie in november stop gezet wordt, maar deelt wel dezelfde motor en eigenschappen.

De DS4 is de grootste van de Premium DS-lijn van Citroën. De Citroën DS4 wordt een hoge crossover, die veel weg heeft van een SUV. Hij vult daarmee mooi de C4 hatchback en de Picasso aan. Met deze auto's deelt hij ook het platform, maar de rest is volledig anders. Auto's als de Nissan Qashqai, de Volkswagen Tiguan en de Peugeot 3008 zullen met de Citroën DS4 een hele grote concurrent krijgen. De Citroën DS4 zal namelijk in hetzelfde segment vallen. Veel van wat Citroën al liet zien met het concept van de C-Sportlounge uit 2005 wordt in de DS4 verwerkt. Geen sinecure, dus.

De DS5 is een maatje kleiner dan de Citroën DS4. Citroën vergelijkt de auto graag met de BMW X6. Als dat de naaste concurrent wordt, dan kunnen we dus veel verwachten van de DS5. De auto heeft het concept van de Citroën Hypnos als basis. Deze concept auto was al in Parijs te zien. Er zijn wel enkele belangrijke verschillen. Zo zullen er normale deuren in komen, in plaats van de 'zelfmoorddeuren' en verandert het interieur niet van kleur. Citroën heeft belooft een DS5 te leveren met Diesel-hybride motor, dus ook aan het milieu wordt gedacht door de Fransen.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020